9 februarie 2011

Banii nu aduc fericirea...

Dimineata bate soarele in geam, e doar semn ca se incepe o noua zi frumoasa. Ne sculam si mergem fericiti sa ne pregatim de o zi plina de planuri si evenimente. Mergem la baie , observam ca pasta de dinti e pe terminate si trebuie procurata alta; deschidem frigiderul si observam cu tristete ca untul s-a terminat… In acest moment, toate planurile pentru ziua frumoasa se transforma in ginduri de genul- de unde sa iau, am sau nu am bani?
   Suntem intr-o era dictatoriala, unde toate procesele sunt conduse de bani. Traim pentru bani, ne indragostim pentru ei, ucidem si tradam doar pentru a fi in posesia lor, dar banii nu aduc fericirea…
   Uneori ma apuca invidia de persoanele care aveau bani cu nemiluita, care nu faceau nimic si profitau de bani si de toate placerile vietii. Parintii mei nu mi-au satisfacut niciodata, nici un moft. Si datorita lor am invatat pretul banului.
    Ma suparam pe parinti si nu inteleageam – de ce daca ei au bani, nu imi procura lucruri scumpe…Dupa care , am inteles – ca sa stiu pretul si valoarea lor. Dupa examenele la BAC mi-au luat telefon performant, la Anul Nou mi-au luat notebook s.a.m.d In acest mod, am inteles ca pentru a obtine ceva in viata – ceva de pret si pentru a te bucura de acest lucru trebuie sa ai rabdare si sa muncesti mult.
   Cunosteam o persoana care avea de toate si cu ceva timp in urma am aflat ca a pierdut totul…si nu ca a jucat in ceva murdar, si nu ca au furat-o ci pentru ca era mereu deprinsa ca cineva ii da acesti bani si ea nu facea nimic ca sa ii pastreze sau sa-i inmulteasca.
   Banii nu aduc fericirea… Femeile ce se casatoresc dupa bani pierd de obicei din omenie, din dragoste…suspina noptile si lacrimeaza zilele. Cel ce vinde un prieten pentru bani , nu realizeaza ca de fapt pierde ceva mai valoros. Cel care se vinde personal pentru bani, nu va cunoaste niciodata  libertatea…
   Banii nu aduc fericirea….

4 comentarii:

  1. banii nu aduc fericirea...cantitatea lor oaduce !!!:)))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. mda fraza [suspina noptile si lacrimeaza zilele] o fost spusă la locul ei...
    ştii am eu o vorbă care e cam urîtă şi se adresează de obicei fetelor care suspină noaptea...
    ,,De ce să te duci în Spania la strîns căpşuni, dacă poţi în Moldova să culegi pepeni"

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu cine esti Anonim...dar ai sa te convingi cindva de inversul acestor vorbe.

    RăspundețiȘtergere
  4. :D Radu, ai spus-o tare interesant :)

    RăspundețiȘtergere