27 iunie 2012

Nu stiu de ce s-a facut asa trist in imparatia leoaicelor...


       Nu stiu de ce s-a facut asa trist in imparatia leoaicelor... A apus azi soarele altfel ca ieri, iar nourii s-au strîns grămadă numai să ploaie, dar azi nu au voie…azi e ultima zi cînd vor aduce soarele la fereastra leoaicei.
      Așteaptă leoaica furtuna care o să îi plouă cu lacrimi în suflet, așteaptă ca un o adolescentă momentul care deși va aduce frig și noroi în sufletul ei,va fi însoțit de ultimul soare care o să îl vadă.  Ochii leoaicei se antrenează insistent pentru soarele izbitor ce va avea să îi inunde privirea. Dar cît e de tristă leoaica, mai tristă ca ieri și mai tristă ca mîine. Tristețea ei are un singur spațiu și timp ‘’azi’’. Mâine își va șterge lacrimile de smarald și va zâmbi, de parcă nu au fost ploi și soare, de parcă a uitat cum e să fii fericit.
      Leoaica e o actriță a vieții, e omul care zîmbește mereu – omul fără probleme si doar atunci când cade cortina cade la pămînt cu toată puterea ei. Toți aplaudă – încă un act jucat cu măiestrie…unii o să aplaude pentru curajul și bunătatea ei, alții o să aplaude pentru a se bucura de toate insuccesele leoaicei. Toate vorbele, toate cuvintele, toate privirile pentru leoaică au mare importanță, dine le își construiește existența și fericirea, dar când se lasă cortina… leoaica nu caută cuvinte și atenție, caută un soare care să lucească în spatele scenei cu miros de vară.
       De unde soare în spatele cortinei ? Și încă cu miros de vară…. Cred că leoaica și-l imaginează ori de cîte ori cortina cade….
       Nu stiu de ce s-a facut asa trist in imparatia leoaicelor...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu